Digestieven

van kleine ambachtelijke producenten

Klik hier om onze selectie Port van onze producent Quinta de la Rosa te bekijken.

Cognac

Premier Cru de Cognac van Pierre Séguinot et Fils

Vanaf 1880 produceert de familie Séguinot al Cognacs van uitsluitend eigen wijngaarden. De 4e generatie staat nu aan het roer, men bezit circa 100 hectare wijngaard.

Bij het blenden van de oudere Cognacs wordt er nog steeds gebruik gemaakt van Cognacs van meer dan 100 jaar oud, gedistilleerd door de overgrootvader van Gérard Séguinot.

De wijngaarden van Séguinot zijn allen gelegen in de 'Grande Champagne'. Dit is het hart en het beste deel van het Cognacgebied. Op de unieke kalkbodems van de 'Grande Champagne' worden de meest elegante wijnen gemaakt, de basis voor de meest verfijnde en aromatische cognac. Alleen cognac voor 100% uit de 'Grande Champagne', zoals van Séguinot, mag de toevoeging 'Premier Cru du Cognac' voeren.

Armagnac

Grand-Bas-Armagnac van Veuve J. Goudoulin

Madame Veuve Goudoulin startte met de verkoop van Armagnacs van het familiedomein Domaine de Bigor in de Bas-Armagnac in 1935. De Armagnac van Goudoulin wordt in veel sterrenzaken in Frankrijk geserveerd.

Zo’n 165 kilometer ten zuidoosten van Bordeaux ligt het zacht glooiende gebied van de Armagnac. Het gebied is verdeeld in de Haut-Armagnac, de Ténarèze en de Bas-Armagnac. De laatste twee zijn het belangrijkst en dan vooral de "Grand-Bas", dit is het noordelijkste deel van de Bas-Armagnac, waar de bodem zanderig is. Ook Veuve Goudoulin is hier gevestigd.

Calvados

Ambachtelijke Calvados van Victor Gontier

Victor Gontier heeft een klein bedrijfje met appel- en perenboomgaarden, waarvan hij een schitterende Calvados maakt.

Monsieur Gontier voegt aan zijn distillaat van appels 40% perendistillaat toe. Dit maakt de smaak van de Calvados veel zachter. De jaarlijkse productie bij Gontier bedraagt gemiddeld 7.000 flessen.

In 1998 kreeg de streek rond het plaatsje Domfront haar eigen Appellation Contrôlée. In tegenstelling tot Calvados van de appellatie 'Pays d'Auge', moet Calvados du Domfrontais minimaal 30% distillaat van peer bevatten.

Grappa

Kristalheldere grappa van Mario Pojer e Fiorentino Sandri

Mario Pojer, de wijnmaker, en Fiorentino Sandri, verantwoordelijk voor de 24 ha wijngaard, produceren sinds 1975 hooggewaardeerde wijnen in het dal van de Adige en de Cembra Valley. Momenteel behoren zij bij de beste Grappa producenten van Italië en waren zij in 1975 de eersten in Italië die Grappa's van 1 druivenras aanboden.

Voor het terugbrengen van het alcoholpercentage naar 48% wordt zeer zacht en zuiver mineraalwater gebruikt uit een naburig gelegen bron.