Donkerroze van kleur. In de geur tonen van rabarber, aardbei, marsepein. Licht bloemig in geur en smaak. Door de schilweking heeft de wijn lichte tannines en een prettige hartigheid gecombineerd met fijne zuren.
Wijnbereiding
De fermentatie vond plaats in open betonnen cuves. 12 dagen lang worden dagelijks het sap over de schillen gepompt en worden de schillen, de kap, naar beneden gedrukt. Na de persing vergist het sap in oude 225, 300 en 400 liter vaten. De wijn blijft in contact met de droesem in de vaten voor 9 maanden waarna de wijn wordt gebotteld.
Gebied gegevens
De druiven voor deze wijn komen van de enige wijngaard aangeplant met grenache gris in Zuid-Afrika. Voor-Paardeberg is een kleine wijnregio in de regio West-Kaap in Zuid-Afrika. Het is een ward in de WO Paarl en ligt 15 kilometer ten noorden van de stad Paarl. Het is een van de nieuwste toevoegingen aan het Wine of Origin (WO). De wijngaarden van Voor-Paardeberg strekken zich uit over de zuidoostelijke hellingen van de Paardeberg Inselberg, een rotspunt van graniet ongeveer 35 km landinwaarts vanaf de Atlantische Oceaan. Hoewel het gebied heet en droog is, zorgen de invloed van de westkust en de heersende zuidelijke winden ervoor dat de temperatuur hier in de zomermaanden gemiddeld 5 graden koeler is dan in Paarl.
Gegevens producent
Na 12 jaar als hoofd rode wijnmaker bij Boschendal gewerkt te hebben, besloot Thinus Krüger in 2012 voor zichzelf te beginnen. De excentrieke Thinus heeft een no-nonsens filosofie met betrekking tot het maken van zijn wijnen en behoort tot de generatie van de 'Swartland Revolution'. Door zijn ervaring en netwerk kreeg hij toegang tot bijzondere en oude wijngaarden. Alle wijnen worden met natuurlijke gisten gefermenteerd en gedeeltelijk met hele trossen. Veel lie rijping bij zowel wit als rood geven de wijnen rijkdom en complexiteit. Van alle wijnen is de productie klein.
Serveren bij
Bij veel groentegerechten, koud en warm, vis en schaaldieren met rijke tomaat gebaseerde sausen of Aziatische invloeden.