Kristalheldere, blanke kleur. De geur is intens met iets van kruiden en bloemen. In de mond is deze grappa opvallend zuiver en rijk met iets kruidige, licht vegetale tonen.
Wijnbereiding
De sauvignon druiven groeien op een hoogte van 400 tot 700 meter en geven een frisse, levendige wijn. Grappa wordt gemaakt van de druivenpulp, afgestorven gistcellen, pitjes en overig bezinksel, dat overblijft na de wijnbereiding. Het gebruikte druivenras bepaalt dus in belangrijke mate de smaak en het karakter van de grappa. De distillatie gebeurt zorgvuldig en geleidelijk via de methode "au bain marie". De pure grappa bevat 73 à 78% alc. en wordt 6 maanden in roestvrij stalen tanks bewaard. Voor het terugbrengen van het alcoholpercentage naar 48% wordt zeer zacht en zuiver mineraalwater gebruikt uit een naburig gelegen bron. Na een filtering op 0ºC wordt de grappa op fles gedaan. Diverse aanpassingen en verfijningen aan de distilleerapparatuur in 1982 en 1993 hebben ervoor gezorgd dat Pojer e Sandri behoren tot de beste ambachtelijke producenten van deze populaire drank
Gebied gegevens
Trentino ligt in Noord-Italië en wordt als één wijngebied gezien samen met Alto-Adige (Sud-Tirol). De wijngaarden liggen hier vrij hoog, en het klimaat is niet al te heet. De wijnen zijn vrij elegant en zuiver met mooie zuren, vooral dit laatste is zeer belangrijk om goede distillaten te maken.
Gegevens producent
Mario Pojer, de wijnmaker en Fiorentino Sandri, die verantwoordelijk is voor de 24 ha wijngaarden, produceren sinds 1975 hooggewaardeerde wijnen in het dal van de Adige en de Cembra Valley. De wijngaarden, gelegen op 300 tot 750 meter, bestaan uit een vruchtbare bovenlaag op kalk en is deels van vulkanische oorsprong. Een lokale wind, die komt vanuit het zuidelijk gelegen Gardameer, genaamd 'Ora del Garda' zorgt voor een goede ventilatie. Pojer e Sandri zijn trendsetters en zeer innovatief, ze ontwikkelden diverse machines voor de verbetering van de gisting. Momenteel behoren ze bij de beste Grappa producenten van Italië en waren in 1975 de eersten in Italië die Grappa's van 1 druivenras aanboden. Ze produceren fantastische, opvallend zuivere witte wijnen, alsmede een unieke rode wijn, die door velen gezien wordt op de kroon op hun werk. Ook een dessertwijn, 'Merlino' genaamd, uniek in zijn soort, getuigt van hun vakmanschap. Via de site zijn er appartementen te huur.
Serveren bij
Als digestief na de maaltijd.
Serveertemperatuur
10 à 12ºC
Overige informatie
Sinds 1985 worden hier ook grappa's van fruit gemaakt zoals kersen, abrikozen, pruimen etc. Grappa wordt gemaakt van de druivenpulp, gistcelletjes, pitjes en steeltjes die overblijven na de wijnbereiding. Het druivenras bepaalt dus in belangrijke mate de smaak en het karakter van de grappa. De afbeelding van de doedelzakspeler op het etiket is een weergave van een houtsnedengravure van de schilder en graveur Albrecht Dürer (1471-1528). Geboren in Neurenberg reisde Dürer begin 16e eeuw regelmatig naar Oostenrijk en Italië.