Robijnrode, intense kleur. Iets boers in de geur met zwarte bessen, viooltjes en zoethout. Rijke, volle smaak, waarin heerlijk donker fruit, zachte tannines, vanille en een hint van cacao. Een aangename frisheid met een iets zwoele afdronk completeert de wijn.
Wijnbereiding
Oogst in oktober. De vinificatie is modern, in roestvrij stalen tanks met gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt gedurende 6 maanden in roestvrij staal. Daarna rijpt de wijn 6 maanden verder op barriques (eikenhouten vaten). Nadat de wijn gebotteld is, rust de wijn nog 6 maanden op fles in de temperatuur gecontroleerde kelder.
Gebied gegevens
Het wijngebied van de Abruzzen (bijna 33.000 ha) ligt in Midden-Italië, rondom de havenstad Pescara, aan de Adriatische Zee. Op de heuvels, de uitlopers van het Apennijnen gebergte, worden witte, rode (tweederde) en ook rosé wijnen gemaakt. Dit hoge gebergte met fraaie natuurparken en toppen tot 2912 meter hoogte (Corno Grande) beschermt de wijngaarden tegen de westen wind, de Adriatische Zee brengt ventilatie in het gebied. De ondergrond is hard en bevat naast klei veel kalk. Het gebied is vooral bekend van de rode wijnen, doorgaans tekent de montepulciano druif ervoor. Wit komt van de trebbiano abruzzese druif, of van de lokale rassen pecorino en passerina.
Gegevens producent
Vignamadre is een familiebedrijf van vader op zoon. In 1830 plantte de familie Di Carlo de eerste wijnstokken. Momenteel wordt het geleid door Giannicola Di Carlo terzijde gestaan door zijn 2 zoons Daniele en Federico. Het bedrijf omvat nu 65 ha waarvan 600.000 flessen wijn gemaakt worden. De wijngaarden liggen in een heuvelachtig gebied, gunstig op het zuid/zuidoosten gelegen. Ze liggen verspreid over 11 percelen op 250 meter hoogte en slechts 5 km van de zee. Er wordt hier (al sinds 1988) op biologische wijze gewerkt (in 1991 gecertificeerd). Er wordt met de hand geoogst, een uiterst modern ingerichte kelder, en een visie sterk op kwaliteit gericht, zorgen voor een serie karaktervolle wijnen. Naast de wijnbouw wordt er ook een fraaie olijfolie geproduceerd.
Serveren bij
Bij rood vlees, rood wild, stoofschotels, risotto's, paddenstoelengerechten, harde en blauwader kazen.
Serveertemperatuur
18ºC
Overige informatie
De Becco Reale komt van een wijngaardperceel gelegen op een hoogte van ca. 280 m. met een zuidzuidoost ligging. Becco Reale betekent houtsnip, een vogel die voorkomt in gezonde leefgebieden, voedt zich met wormen en insecten en daarom als symbool voor deze wijn gekozen.