g 87hTerrerazo-Utielt kalk / zand / kleik mediterraanO 1999d Gecertificeerd duurzaamv Producent gebruikt géén dierlijke producten bij de productie van hun wijnenbodegamustiguillo.com
Bodega y Viñedos Mustiguillo is in 1999 ontstaan toen eigenaar Toni Sarrión besloot bobal wijnen te gaan maken van hoge kwaliteit. Het familiebedrijf bestaat uit een ruim 126 ha groot domein El Terrerazo, waarvan 87 ha beplant met wijnstokken. Het ligt niet ver van het dorpje Utiel, in de regio bij Valencia. De bodega ligt op 800 tot 900 m hoogte en 100 km van de kust. De wijngaarden zijn sinds 2009 biologisch gecertificeerd, het gemiddeld rendement is 30 hl/ha en lager. Het bedrijf verrijkt de bodem uitsluitend met organische mest en gebruikt uiteraard geen chemische bestrijdingsmiddelen. De oude wijngaarden met bobal wordt ‘en vaso’ (in struikvorm) gesnoeid, de andere rassen worden ‘geleid’ of in ‘lyre’ gesnoeid. Irrigatie vindt alleen plaats bij de internationale rassen. Alles heeft bij Mustiguillo als doel om het maximale te halen uit (blends met) de bobal en merseguera. Sinds 2010 zijn de wijnen van Mustiguillo erkent als DO Pago El Terrerazo. Het was de eerste vino de pago in de comunidad Valenciana. Naast de rode wijnen maakt Toni ook op hoog niveau witte wijnen op zijn hoger gelegen Finca Calvestra op basis van de lokale merseguera druif. Bodega Mustiguillo is lid van de prestigieuze Grandes Pagos de España (www.grandespagos.com).